Fanni ja Iiris konsertoivat apua nuorille

Musikaaliset sisarukset Fanni Piri (12, viulu) ja Iiris Piri (13, sello) konsertoivat helmikuussa Kärkölän ja Lahden Ristinkirkossa Juliste-A4_Karkola_Piri_2016_jpg_nettiYhteisvastuukeräyksen hyväksi. Idea hyväntekeväisyyskonsertista lähti tytöiltä itseltään. Fanni ja Iiris ovat harjoitelleet laajan ja vaativan ohjelmiston, ja he pohtivat, että sitä olisi hienoa päästä esittämään myös suuremmalle yleisölle. He halusivat ehdottomasti, että konsertin mahdolliset tuotot käytettäisiin hyvään tarkoitukseen. Idea Yhteisvastuusta ja sen kautta syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tukemisesta tuli seurakunnasta.

Nuoresta iästään huolimatta molemmat tytöt ovat kokeneita soittajia. He opiskelevat Lahden konservatoriossa ja soittavat pääinstrumenttiensa lisäksi sivuaineena pianoa. Tytöt ovat osallistuneet useille mestarikursseille ja musiikkileireille sekä soittaneet eri orkesterien solisteina. Molemmilla tytöillä on kokemusta myös kansainvälisistä musiikkikilpailuista.

Fannin ja Iiriksen konsertit kuullaan Kärkölän kirkossa 14.2. klo 18 alkaen ja Lahden Ristinkirkossa 23.2. klo 19 alkaen. Konsertissa kuullaan muun muassa Sibeliuksen, Mozartin, Bachin, Händelin ja Sarasaten teoksia.

Fanni ja Iiris kertovat konserteistaan Radio Classicilla maanantaina 8.2. klo 12 alkavassa suorassa lähetyksessä.