Nuorten hätä jäi maskin alle. Apuasi tarvitaan nyt.

NUORTEN mielenterveyteen ja jaksamiseen liittyvät ongelmat ovat kasvussa. Pandemia-aika on jättänyt jäljen nuorten elämään ja moni heistä kärsii ja tarvitsee nyt apua. Nuorten hätään on tartuttava nyt.

ONGELMIEN juuret ovat syvällä. Ne nousevat yhteiskunnan vaatimusten koventumisesta ja yksinpärjäämisen kulttuurista. Nuoret kokevat yksinäisyyttä. Masennus, uupumus, toivottomuus ja lohduttomuus ovat tuttuja aivan liian monelle.

Ulospääsyä tilanteesta on vaikea löytää yksin. Surullista on, että useiden tutkimusten mukaan moni nuori on menettänyt toivonsa, kun tulevaisuus näyttää epävarmalta.

Pitkittynyt pandemia on lisännyt ongelmia ja pahentanut kriisiä koetellessaan nuoria niin Suomessa kuin globaalisti maailmalla.

Kehittyvissä maissa tilanne on vielä eri tavalla karu. Yhteisvastuukeräyksen kansainvälisissä kohteissa auttaminen alkaa usein siitä, että turvataan riittävän juomaveden ja ravinnon saanti ja taataan lapsille ja nuorille työnteon tai liian varhain solmitun avioliiton sijaan mahdollisuus päästä kouluun.

Meistä jokainen voi auttaa

Lapset ja nuoret ovat arvokkainta, mitä meillä on. He ovat meidän tulevaisuutemme kaikkialla maailmassa. Emme saa jättää nuoria yksin. Yhteisvastuukeräyksen tämänvuotinen teema LAHJOITA MULLE HUOMINEN nostaa esiin nuorten hädän ja toivottomuuden kokemuksen.

Yhteisvastuu on yhteistä vastuuta lapsista ja nuorista. Me yhdessä voimme pitää huolta, että jokaisen lapsen ja nuoren rinnalla on turvallisia aikuisia.

Yhteisvastuukeräys kerää varoja toimintaan, jolla nuorten arkeen saadaan lisää läsnä olevia aikuisia. Aikuisia, jotka kuuntelevat ja jakavat kasvuiän herkät ja haavoittuvat tunteet ja tukevat ja ohjaavat vaikeissa hetkissä.

Yhteisvastuukeräyksen avulla rakennetaan tulevaisuutta ja toivoa yksinäisille, kiusatuille, erilaisten vaikeuksien keskellä eläville lapsille ja nuorille. Jokainen meistä voi olla vastaus nuorten hätään. Anna lapsille ja nuorille
valoisampi tulevaisuus.

Anna lahjasi Yhteisvastuukeräykseen!

6.2. alkaen: KATSO Ylen kanavilla ja Yle Areenassa nähtävä Yhteisvastuu-piispan tietoisku.

SOME-PEUKUTUS EI RIITÄ – NYT TARVITAAN RAHAA!

Koronan seurauksista kärsivät lapset ja nuoret Suomessa ja maailmalla tarvitsevat apuasi. Tule mukaan Yhteisvastuuseen ja lahjoita MobilePayllä numeroon 85050 tai netin kautta: yhteisvastuu.fi/yvKIITOS! Kirkkopalvelujen keräysluvat RA/2020/639 ja ÅLR 2021/8126.