Miten autamme

  • Maanviljely- ja yrittäjyyskoulutusta pakolaisasutusalueilla

  • Apua ihmiskaupan uhreille

  • Toivoa, iloa ja itseluottamusta pakolaislapsille ja -nuorille

  • Kavereita ja kivaa tekemistä partiosta

  • Lisää vapaaehtoisia auttajia

Maanviljely- ja yrittäjyyskoulutusta pakolaisasutusalueilla

Yhteisvastuun tuella vuonna 2017 Ugandassa 1 184  henkilöä sai  Kirkon Ulkomaanavun viljely- tai yrittäjyyskoulutuksen. Taidot ovat merkittävästi parantaneet perheiden elämää mm. Bidibidin pakolaisasutusalueella.

Vuosi sitten Muja Rose epäili, ettei kestäisi enää pitkään kuuden lapsen yksinhuoltajana. Perhe jätti kaiken taakseen, kun he pakenivat Etelä-Sudanin sotaa Ugandaan.

Rose oli kadottanut miehensä, kun he joutuivat yhtäkkiä pakenemaan taisteluja, eikä hän ollut kuullut hänestä vuoteen. Bidibidin pakolaisasutusalueella lapset näkivät nälkää ja Rose pelkäsi etenkin 10-vuotiaan tyttärensä laihtuvan hengiltä. Siksi hän kävi yhteisvastuuvaroin tuettua KUA:n järjestämää viljelykoulutusta. Viljelyn oli tarkoitus monipuolistaa ruokavaliota.

Hän sai koulutuksesta siemeniä ja kotipuutarhassa okraa, sipulia, seesamia, munakoisoja ja tomaattia on kasvanut niin paljon, että hän on vuokrannut toisen, merkittävästi isomman kasvimaan. Siitä hän on pystynyt maksamaan saatuaan töitä opettajana läheisestä alakoulusta.

Rose on myös avannut pienen kaupan, josta tulee lisätuloja. Perhe on pystynyt ostamaan kanoja. Lisääntyneen ravinnon ansiosta lapset ovat pysyneet terveinä, vaikka ruokatilanne pakolaisasutusalueella on yhä haastava. Lapset opiskelevat ilmaiseksi KUA:n rakentamassa koulussa, jossa oppilaille annetaan myös tarvittavat koulutarvikkeet. Rose kertoo, että opintomenestys on hyvä ja lapsilla on koulupuvut.

Takaisin ylös