Osallistu

Tee hyvä ostos

Ostamalla korkealaatuisia yhteisvastuutuotteita tuet keräystä ja saat kaupan päälle hyvän mielen itsellesikin. Yhteisvastuukauppa on kätevä ratkaisu myös merkkipäivälahjan aiheuttamaan päänvaivaan.

Lue lisää »

Ostamalla korkealaatuisia yhteisvastuutuotteita autat lähimmäisiä lähellä ja kaukana. Yhteisvastuulahjoilla voit ilahduttaa merkkipäivinä ja muissa lahjayhteyksissä.

Tutustu tuoteluetteloon 2022 ja  tilaa omasi Sacrum Oy:n Yhteisvastuun verkkokaupasta.

Tule paikan päälle:

Sacrumin myymälän osoite on: Fabianinkatu 8, 00130 Helsinki 

Myymälä sijaitsee kivenheiton päässä Esplanadilta ja Kauppatorilta. Perille pääsee kätevästi raitiovaunulla, ja Helsingin yliopiston metroasemalta ja päärautatieasemalta on lyhyt kävelymatka. Autoille löytyy parkkitilaa Kasarmitorin parkkihallista.

Tule vapaaehtoiseksi

Kanna kortesi kekoon yhteisvastuukerääjänä, avusta seurakuntien yhteisvastuutapahtumien järjestelyissä tai järjestä omia tapahtumiasi ystäviesi kanssa Yhteisvastuun hyväksi.

Lue lisää »

Ilmoittaudu mukaan!

Yhteisvastuukeräyksen aktiivisin aika jatkuu helmikuusta huhtikuun loppuun, tänä vuonna tempaukset voivat ajoittua myöhempäänkin. Olisitko kiinnostunut lähtemään lippaan tai listan kanssa liikkeelle vaikka tunniksi tai pariksi – ehkä pidempäänkin? Hieno juttu! Voit lähteä yksin tai haastaa kaverin tai isommankin porukan mukaan keräämään.

Jos lähikeräykset ja tempaukset ovat keväällä 2022 katkolla, seurakunnissa voi olla erityisen suurta tarvetta monillekin vikkelille jalkapareille, jotka voivat lenkkeillessään sujauttaa Yhteisvastuun lahjoitusvetoomuksia kotikulmien postilaatikoihin.

Ilmoittaudu kotiseurakuntasi diakoniatyöntekijälle tai keräyspäällikölle. Jos sinulla ei ole aavistustakaan siitä, keitä he ovat, lähetä yhteystietosi (nimi, puhelin ja asuinpaikka) sähköpostitse keräystoimistoon yhteisvastuu@kirkkopalvelut.fi. Saat yhteydenoton sinua lähimmältä keräyspäälliköltä pikapikaa. Voit edetä myös etsimällä oman seurakuntasi täältä.

Liikkuva lipaskeräys tavoittaa ohikulkijan

Lipaskeräys on yhä suositumpaa etenkin suurissa kaupungeissa. Lipaskerääjänä saat seurakunnastasi Yhteisvastuun virallisilla tunnuksilla ja keräysluvalla varustetun rahalippaan, jonka kanssa lähdet kiertelemään kaupungille ja nappaat ohikulkijoita hihasta. Seurakunnissa on saatavilla myös keräysliivejä, joista sinut tunnistaa yhteisvastuukerääjäksi jo kaukaa. Lipaskeräykset järjestetään usein kauppojen ja ostoskeskusten edustoilla. Voit itse valita, kuinka paljon ajastasi haluat antaa keräykselle.

Listakeräys – koronan salliessa vapaaehtoisena kotiovilla

Kaikki lähikeräykset järjestetään korona-ajan turvallisuusnäkökohdat huomioiden. Jos listakeräykset ovat mahdollisia, saat seurakunnastasi virallisen, keräysluvalla varustetun Yhteisvastuun keräyslistan. Ota lista mukaasi keväiselle lenkille ja kilauttele ohikulkiessasi naapuruston ovikelloja. Ihmiset lahjoittavat haluamansa summan Yhteisvastuulle ja kirjoittavat nimensä listaan. Sinä puolestasi huolehdit rahojen tilittämisestä seurakunnan nimeämälle henkilölle.

Tai järjestäisitkö keräystempauksen työpaikallasi tai muualla?

Jos haluat kerätä työpaikallasi tai harrastusporukassasi, seurakunnastasi saat lippaan ja keräysohjeet. Kerää vaikkapa perjantaikahvien merkeissä – tai korona-aikamme virtuaalikahvihetkessä 🙂 Ja päälle vähän paremmat kahvit! Yhteisvastuu kiittää.

Vinkki: Mitäs jos haastatte naapurifirman mukaan – vaikkapa pienellä kilpailuasenteella. Hyvän tekemisen parhaudesta voi myös kisata 🙂

Tule vapaahtoiseksi tempauksiin

Osallistumistapoja löytyy paljon muitakin. Kysy seurakuntasi tapahtumista, joita koronan salliessa riittää kevään mittaan myyjäisistä kirkkokahveihin ja karaokesta makkaranpaistoon.

Hyvän tekeminen on iloinen juttu!