Painajaisten avioliitto

Lähi-idästä kotoisin oleva 23-vuotias Dinah pakotettiin avioitumaan Suomessa asuvan pikkusiskonsa miehen serkun kanssa. Kun sisko oli mennyt naimisiin, perheellä ei ollut riittävästi rahaa myötäjäisiin. Suvut olivat sopineet, että isosisko naitetaan pikkusiskon miehen serkulle korvaamaan puuttuneita myötäjäisrahoja.

Mies oli asunut Suomessa jo vuosia ja hänellä oli menestyvä yritys. Kun Dinah saapui Suomeen, aviomies lukitsi hänet kotiinsa ja otti passin sekä muut asiakirjat haltuunsa. Dinah ei osannut suomea eikä hänellä ei ollut yhtään rahaa, joten hän oli täysin riippuvainen miehestään.

Mies pakotti Dinahin tekemään kaikki kotityöt. Tämän lisäksi hän joutui tekemään 12-tuntisia työpäiviä sukulaisen yrityksessä ilman palkkaa. Dinah kuljetettiin työpaikalle ja takaisin, joten pakenemisen mahdollisuutta ei ollut. Mies käytti fyysistä, seksuaalista ja henkistä väkivaltaa.

Lopulta Dinah tuli raskaaksi. Neuvolakäynnin yhteydessä hänelle annettiin Monika-Naiset Liitto ry:n esite, josta hän luki mahdollisuudesta hakea apua väkivaltaan. Nainen onnistui soittamaan Voimavarakeskus Monikan auttavaan puhelimeen, missä hänelle kerrottiin mahdollisuudesta hakeutua ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmään.

Dinah ei toistaiseksi ole uskaltanut viedä asiaansa eteenpäin. Hän pelkää, että avun hakeminen aiheuttaisi suurempia vaikeuksia ja saattaisi hänen pikkusiskonsa ja muun perheen hengenvaaraan. Tukisuhde Monika-Naiset Liittoon on edelleen olemassa.

Kertomus perustuu tositapahtumiin. Yksityiskohtia ja henkilöjen tietoja on muutettu asianosaisten yksityisyyden suojelemiseksi.