Testamentsgåva

I över 60 års tid har Gemensamt Ansvars vardagsänglar osjälviskt kämpat för att hjälpa dem som är svaga i Finland och i utvecklingsländer. Kanske du är en av oss?

Genom att komma ihåg Gemensamt Ansvar i ditt testamente är du med och stöder talkorörelsen för medmänsklig kärlek och förstärker den i finländarnas hjärtan också i framtiden, så att morgondagen kunde vara ljusare för allt fler människor som råkat i nöd i sina liv.

En testamentsgåva kan förändra din nästas liv

Du behöver inte ha en stor egendom för att göra en testamentsdonation. Också en liten summa kan vara precis det som behövs för att förändra en medmänniskas liv.

Insamlingen Gemensamt Ansvar är en del av den allmännyttiga samfälligheten Kyrktjänst rf, och behöver därför inte betala skatt på testamentsdonationer. Din gåva används oavkortat till insamlingens hjälparbete.

Gemensamt Ansvars insamlingschef Tapio Pajunen hjälper gärna till i frågor som berör testamentsgåvor, tfn 0400 870 041 eller tapio.pajunen@yhteisvastuu.fi.

Bekanta dig med testamentsguiden. Alternativt kan du ringa insamlingsbyrån, tfn 040 700 9902, eller skicka e-post till yhteisvastuu@yhteisvastuu.fi och beställa guiden hem till dig per post.

Lagtexten som berör testamenten finns i ärvdabalk, kapitlen 9-16 i Finlands Lag I, Ci 235. Läs Ärvdabalk 5.2.1965/40.