Kom med

Bli volontär

Anslut dig till talkorörelsen för kärlek till nästan! Bli insamlare, hjälpa till att organisera Gemensamt Ansvar evenemanger i församlingar eller arrangera egna händelser med dina vänner för Gemensamt Ansvar. Insamlingen startar årligen i början av februari. Anmäl dig som frivillig vardagsängel för din församlings diakoniarbetare eller insamlingschef. Redan ett, två timmar av din tid hjälper mycket! […]

Läs mer »

Anslut dig till talkorörelsen för kärlek till nästan! Bli insamlare, hjälpa till att organisera Gemensamt Ansvar evenemanger i församlingar eller arrangera egna händelser med dina vänner för Gemensamt Ansvar.

Insamlingen startar årligen i början av februari. Anmäl dig som frivillig vardagsängel för din församlings diakoniarbetare eller insamlingschef. Redan ett, två timmar av din tid hjälper mycket!

Du kan välja om du vill gå på traditionellt sätt från dörr till dörr med en insamlingslista eller om du hellre närmar dig förbipasserande med en insamlingsbössa i handen t.ex. i ett köpcentrum.

Anmäl dig som insamlare för din församlings diakoniarbetare eller insamlingschef. Din hemförsamling hittar du här.

Insamling med lista – en vardagsängel vid hemdörren

Som insamlare med lista får du från församlingen en officiell insamlingslista för Gemensamt Ansvar, försedd med ett insamlingstillstånd. Ta med dig listan när du går ut på vårpromenad och ring på dörrklockor i grannskapet. Människor ger den summa de väljer till Gemensamt Ansvar och skriver sitt namn på listan. Du sköter sedan om redovisningen av pengarna till den person församlingen utsett för det.

Den rörliga bössinsamlingen når förbipasserande

Bössinsamlingen har blivit allt populärare speciellt i stora städer. Gör dagens goda gärning och kom med. Som insamlare med bössa får du från din församling en bössa försedd med Gemensamt Ansvars officiella kännetecken och insamlingstillstånd och med den ger du dig ut på stan och drar förbipasserande i ärmen. Bössinsamlingar ordnas ofta utanför affärer och i köpcentra under bestämda dagar. Du kan själv välja hur mycket av din tid du ger insamlingen.

Som insamlare du kan också lägga fram önskemål om i vilka områden du vill samla in. I många församlingar kan man få västar som redan på långt håll visar att du är insamlare för Gemensamt Ansvar.

Gör ett gott inköp

Var en vardagsängel och gör goda inköp i Sacrums Gemensamt Ansvars butik. Genom att köpa Gemensamt Ansvar -produkter av hög kvalitet stöder du insamlingen och får på köpet en känsla av att ha gjort något meningsfullt. Gemensamt Ansvar -butiken är också ett praktiskt ställe att hitta presenter. Webbsidorna är enbart på finska. Bekanta dig med det […]

Läs mer »

Var en vardagsängel och gör goda inköp i Sacrums Gemensamt Ansvars butik. Genom att köpa Gemensamt Ansvar -produkter av hög kvalitet stöder du insamlingen och får på köpet en känsla av att ha gjort något meningsfullt. Gemensamt Ansvar -butiken är också ett praktiskt ställe att hitta presenter. Webbsidorna är enbart på finska.

Bekanta dig med det nya produkturvalet och beställ från Gemensamt Ansvar -butiken.