Yhteisvastuukeräys muutoksessa

Korona-aika toi isoja muutoksia Kirkkopalvelujen koordinoimaan Yhteisvastuukeräykseen. Tapahtumien ollessa tauolla Yhteisvastuukeräykseen lahjoitettiin verkossa ja pankkisiirroilla aikaisempia vuosia enemmän. Myös keräysaika on ollut muutoksessa, kun uuden rahankeräyslain myötä keräystä on mahdollista toteuttaa koko kalenterivuoden ajan.

Kirkkopalveluissa muutosta on tuonut keräysjohtaja Tapio Pajusen jääminen eläkkeelle. Lisäksi Kirkkopalveluissa on koottu yhteen varainhankinnan työntekijät ja luotu uusi tiimi, jota keräysjohtajan sijaan johtaa varainhankinnan päällikkö. Varainhankinnan tiimi koordinoi niin Yhteisvastuukeräystä kuin Kotimaanapua.

Eija Kilgast, varainhankinnan päällikkö. Johtaa Yhteisvastuuta ja Kotimaanapua.
Ruut Lemmetyinen, varainhankinnan erityisasiantuntija. Vastaa keräystapojen kehittämisestä ja valtakunnallisesta varainhankinnasta.
Anne Rémy, assistentti, Yhteisvastuun tilitykset, materiaalit ja muu asiakaspalvelu
Nina Silander, seurakuntayhteyksien koordinaattori. Tukee ja innostaa seurakuntia Yhteisvastuukeräyksen toteuttamisessa.
Ilkka Kalmanlehto, tuottaja. Vastaa Kotimaanavun yritysyhteistyöstä ja markkinoinnista.
Elisa Huuhka, koordinaattori. Koordinoi Kotimaanavun keräyksiä.

Varainhankinnan tiimin tehtävänä on auttaa seurakuntia ja kumppaneita hankkimaan varoja heikommassa asemassa olevien ihmisten auttamiseksi sinne missä hätä on suurin. Toisena tarkoituksena on tuoda esiin ja nostaa yhteiskunnalliseen keskusteluun piilossa olevaa hätää.

Kirkkopalvelut haluaa tukea seurakuntia entistä paremmin kohdistamalla resursseja seurakuntien ja kumppaneiden keräystoiminnan mahdollistamiseen. Siksi vuonna 2022 kiinnitetään erityistä huomiota Yhteisvastuukeräyksen kehittämiseen ja toimintaympäristön muutosten ennakointiin. Yksi tällainen kehittämisprosessi käynnistyy syksyllä Yhteisvastuukeräyksen brändiuudistuksen myötä. Tähän uudistamistyöhön tulemme haastamaan mukaan myös seurakunnat.