Tule mukaan Yhteisvastuuseen!

Yhteisvastuukeräys kerää rahaa ihmisille,
jotka tarvitsevat apua.

Mikä on Yhteisvastuukeräys?

Yhteisvastuukeräys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon hyväntekeväisyyskeräys.

Yhteisvastuu kerää rahaa ihmisille, jotka tarvitsevat apua. Keräykseen voi lahjoittaa rahaa kuka tahansa. Rahalla autetaan monia hädänalaisia ihmisiä Suomessa ja ulkomailla.

Yhteisvastuu haluaa korostaa, että jokainen voi auttaa muita ihmisiä.

Yhteisvastuukeräyksen järjestää Kirkkopalvelut ry ja keräyksen suojelija on Suomen presidentti.

Vuoden 2023 keräys ehkäisee nuorten väkivaltaa

Vuoden 2023 Yhteisvastuukeräys alkaa 5. helmikuuta, ja sen kampanja kestää kevään ajan.

Nyt on tärkeää kerätä rahaa nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn. Väkivalta ja konfliktit synkistävät nuorten elämää yhä enemmän ja alle 18-vuotiaiden väkivaltarikollisuus on lisääntynyt.

Keräyksen tuotolla autamme lapsia ja nuoria Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Oikea-aikaisella ja osaavalla puuttumisella on mahdollista auttaa.

Sinäkin voit auttaa!

Voit lahjoittaa rahaa Yhteisvastuukeräykseen osoitteessa www.yhteisvastuu.fi/lahjoita. Sivusto on yleiskielinen. Voit antaa lahjoituksen myös vapaaehtoisille lipaskerääjille tai seurakunnan auttamistyöstä vastaavalle työntekijälle.

Voit myös itse olla vapaaehtoinen kerääjä. Vapaaehtoiset eivät saa palkkaa, mutta he saavat hyvän mielen tärkeästä työstä.

Lue lisää yleiskieliseltä sivustolta: www.yhteisvastuu.fi/meista.

Mihin Yhteisvastuukeräyksen rahat käytetään?

Yhteisvastuukeräyksen rahoilla autetaan ihmisiä Suomessa ja ulkomailla.

Keräyksen tuotosta 40 prosenttia eli vähän alle puolet jää Suomeen ja 60 prosenttia eli vähän yli puolet menee ulkomaille.

Ulkomailla rahat annetaan alueille, joissa on tapahtunut jokin katastrofi, esimerkiksi tulva tai maanjäristys.

Miten Yhteisvastuukeräys auttaa Suomessa?

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta vähän alle puolet annetaan Suomen evankelis-luterilaisille seurakunnille ja kotimaiselle kumppanille.

Tuotolla seurakunnat tukevat oman alueensa nuoria ihmisiä.
Kotimaisena kumppanina vuonna 2023 on Aseman Lapset ry, jonka K-0 (kiusaaminen nolla) -toimintaan ja katusovittelutoiminnan laajentamiseen kohdistetaan 20 prosenttia keräystuotoista.

Miten Yhteisvastuukeräys auttaa ulkomailla?

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta vähän yli puolet annetaan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon.

Rahasto auttaa ihmisiä katastrofialueilla, joissa on vaarallista asua. Näillä alueilla varsinkin lasten ja perheiden asema voi olla huono.
Monet perheet ovat paenneet sotaa tai luonnon katastrofeja pakolaisleireille. Leireillä asuu paljon kaikenikäisiä ihmisiä, jotka tarvitsevat apua selviytymiseen.

Katastrofialueilla tuetaan erityisesti kaikkein huonoimmassa asemassa olevia yhteisöjä ja perheitä. Ihmisille yritetään tarjota parempi ja turvallisempi elämä.