Yhteisvastuu

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden. Vuoden 2016 keräysluvan numero on POL-2015-6344 ja Ahvenanmaalla ÅLR 2015/6345. Molemmat luvat ovat voimassa 1.9.2015-31.8.2016.  Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Keräyksen esimies vuonna 2016 on Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen.

Yhteisvastuun puitteissa tapahtuu vuosittain valtavasti eri puolilla Suomea. Kurkkaa, millaisia tempauksia muualla on järjestetty ja sovella vapaasti omalla paikkakunnallasi. Kerro omasta tapahtumastasi yhteisvastuu@yhteisvastuu.fi, niin lisäämme sen sivulle.