Testamenttilahjoitus

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, jonka suojelijana toimii tasavallan presidentti. Keräys auttaa hädänalaisia ihmisiä syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehittyvissä maissa.

Yli 70 vuoden ajan Yhteisvastuukeräyksen vapaaehtoiset ovat uurastaneet pyyteettömästi heikommassa asemassa olevien lähimmäistemme auttamiseksi Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Muistamalla Yhteisvastuukeräystä testamentissasi olet mukana tukemassa lähimmäisenrakkauden vahvistumista ja voimistumista suomalaisten sydämissä myös tulevaisuudessa.

 Testamenttilahjoitus voi muuttaa lähimmäisesi elämän

Kiitos, että harkitset testamenttilahjoitusta Yhteisvastuukeräykselle. Sinulla ei tarvitse olla suurta omaisuutta voidaksesi tehdä testamenttilahjoituksen. Pienelläkin lahjoituksella voi olla käänteentekevä vaikutus myönteiseen muutokseen jonkun apua tarvitsevan elämässä. Testamentilla voit lahjoittaa koko omaisuuden tai osan omaisuutta, kuten arvopaperin, asunnon, kiinteistön, korun, osakkeen, esineen, taulun tai rahavaroja.

Lähtökohtana on se, mitä haluat jälkeesi jäävälle omaisuudellesi tapahtuvan. Testamentissasi voit itse määrätä omaisuudestasi osuuden, jonka haluat lahjoittaa heikommassa asemassa olevien lähimmäistemme auttamiseksi.

Testamentin tekeminen ei ole kovin vaikeaa, mutta lain määräysten ja muotoseikkojen on täytyttävä, jotta tahtosi toteutuu toivomallasi tavalla. Testamentin laadinnassa voit käyttää apuna testamenttiopastamme. Kunnioitamme viimeistä tahtoasi ja siksi toivommekin sinun käyttävän asiantuntijan apua testamentin laadinnassa tai sen tarkistamisessa.

Testamentteja koskeva lakiteksti löytyy www.finlex.fi/fi Perintökaari 5.2.1965/40., luvuissa 9-16 sekä Suomen Laki I:n osastossa Si 235.

Yhteisvastuukeräys on osa yleishyödyllistä yhteisöä, Kirkkopalvelut ry:tä, joten sen ei tarvitse maksaa testamenttilahjoituksesta veroa. Näin ollen koko lahjoittamasi osuus käytetään lyhentämättömänä keräyksen avulla tehtävään avustustyöhön.

Tiesitkö? Jos sinulla ei ole serkkuja läheisempiä sukulaisia, etkä ole laatinut testamenttia, omaisuutesi siirtyy kuolemasi jälkeen valtiolle. Testamentilla voit itse määrätä omaisuutesi sinulle tärkeiden asioiden edistämiseen, kuten Yhteisvastuukeräyksellä tuettavaan avustustyöhön.

Kiinnostuitko? Voit soittaa meille Yhteisvastuun asiakaspalveluun, p. 040 700 9902, lähettää sähköpostia yhteisvastuu@yhteisvastuu.fi ja tilata oppaan postitse.

Yhteisvastuun testamenttiopas