Medialle

Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan vanhemmuutta

Vuoden 2020 keräyksellä tuetaan vanhemmuutta. Keräys käynnistyy 2.2.2020 ja jatkuu 1.5. asti. Keräyslupa on voimassa koko vuoden ajan, mutta aktiivisin keräyskausi ajoittuu helmi-huhtikuulle.

Katso ennakkotiedote vuoden 2020 keräyksestä.

Kuvat, logot ja tv-dokumentit

Kuvia ja Yhteisvastuun logoja voit ladata Kirkkopalvelujen kuvapankista.  Ajankohtaisia kuvia  julkaistaan ennen uuden keräyksen alkamista 2.2.2020. TV-dokumentit julkaistaan keräyksen käynnistyttyä.

Mikä Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Tuotonjakoperusteet 2020 eteenpäin:

  • 60 % keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta kansainväliseen apuun.
  • 20 % tuotosta suunnataan vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa.
  • 20 % tuotosta käytetään monipuoliseen avustustoimintaan paikallisseurakuntien kautta.

Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % käytetään avustustyöhön ja loput keräyksen vaikuttamistoimintaan, viestintään, varainhankintaan sekä keräyksen yleishallintoon.

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista kerääjää kulkee ovilla ja tapahtumissa keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Keräyksen esimies vuonna 2019 oli Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura ja tulevana vuonna 2020 arkkipiispa Tapio Luoma.