Medialle

Yhteisvastuu 2022 kerää lasten ja nuorten auttamiseen ja keräys alkaa sunnuntaina 6.2.2022. Vuoden 2022 keräystiedot päivittyvät tälle sivulle loppuvuodesta 2021.

Keräys ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon jatkuu vuoden 2021 loppuun asti. 

TIETOPAKETTI VUODEN 2021 YHTEISVASTUUKERÄYKSESTÄ

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon. #enitenyllättiköyhyys #yhteisvastuu2021

ALOITUSTIEDOTE / julkaisuvapaa 7.2.2021 klo 09
Ennakkotiedote vuoden 2021 keräyksestä
Yhteisvastuu-esite 2021 (suomi)
Yhteisvastuu-esite 2021 (ruotsi)
Yhteisvastuu-lehti 2021

UKK-Usein kysytyt kysymykset 
Ohjeistus vuoden 2021 yhteisvastuukerääjille ja  keräyksestä viestiville.

Keräyskausi: 1.1.2021 – 31.12.2021 välillä annetut lahjoitukset ohjataan vähävaraisten ikäihmisten auttamiseen. Varsinainen Yhteisvastuu-kampanja aktiviteetteineen käynnistyy joka vuosi helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina.

Kuvat ja logot

Yhteisvastuun painokelpoisia logoja, kuvia ja kampanjakuvia voit ladata Kirkkopalvelujen kuvapankista (lajiteltuina kolmelle sivulle).

Vuoden 2021 ulkomaan esimerkkikohteesta Ugandasta löytyy painokelpoisia kuvia Kirkon Ulkomaanavun kuvapankista: Printtikuvamateriaali Ugandasta.

Vapaasti levitettävät videodokumentit Yhteisvastuu-kohteista

Yhteisvastuun tv-dokumentit ja piispan tietoisku ovat nähtävissä 7.2.2021 alkaen Ylen kanavilla ja ne julkaistaan Yhteisvastuun kotisivujen lisäksi Yhteisvastuun YouTube-kanavalla sekä Yle Areenassa.

Keräyksen suojelijan, tasavallan presidentti Sauli Niinistön Yhteisvastuu-vetoomus: https://areena.yle.fi/1-3287936

VALMISMATERIAALI SEURAKUNTAVIESTINTÄÄN

Alla oleva materiaalipaketti on tarkoitettu erityisesti seurakuntien tarpeisiin Yhteisvastuukeräyksestä 2021 viestimiseen, mutta se on vapaasti muidenkin hyödynnettävissä. Keräyksen valtakunnallinen näkyvyys alkaa avaussunnuntaina 7.2.2021.

Seurakuntien viestijät: Muistattehan hyödyntää myös salasanan takaa avautuvan Yhteisvastuun Seurakunnille-osion Materiaalit-sivun monipuolisia sisältöjä! Tarjotkaa keräyspäällikölle ammattiosaamistanne seurakuntanne Yhteisvastuukeräyksestä viestimiseen ja sähköisten keräysmuotojen esiintuomiseen kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Vuoden 2021 keräyksen onnistumisen kannalta verkko- ja sosiaalisen median näkyvyys on elintärkeää.

AJANKOHTAISTA Vanhustenviikosta 3. – 10.10.2021: Hyödynnä Vanhustenviikon somepostauksiin valmiit postaustekstit tältä sivulta.

Vuoden 2021 keräyskohteiden esittely:
Yhteisvastuukeräys 2021 puolustaa vähävaraisia ikäihmisiä

Yhteisvastuun muokattava tiedotepohja seurakunnille 2021
Pohja on tehty esim. keräyspäälliköiden käyttöön, mutta on vapaasti hyödynnettävissä. Muokkaa/täydennä punaiset tekstit ja lähetä oman paikkakuntasi medioille ja laajemminkin.

Redigerbar pressmeddelandemall för församlingarna 2021 (Lägg till uppgifterna för din egen ort i slutet av meddelandet)

Hyödynnä infonäyttöihin 1920 x 1080 tehty animoitu ja still-materiaali

Tästä linkistä löydät suomenkieliset materiaalit infonäyttöihin (pysty ja vaaka) 1920 x 1080
Still-versiot löytyvät sekä valtakunnallisella MobilePay-numerolla että versiona, johon voi lisätä esim. seurakuntanne nettilahjoitussivun tai MobilePay-numeron.  

Svenskspråkiga material till digiscreen  (endast still-version) 1920 x 1080

Hyödynnä seurakuntasi nettisivuille ja someen tehty kampanjamateriaali:

Vuoden 2021 ulkomaan esimerkkikohteesta Ugandasta vapaasti käytettäviä kuvia ja tekstiehdotuksineen löytyy seuraavista linkeistä:

Käytä hyödyksesi myös:

InDesign -työtiedostot:

Yhteisvastuun 2021 julisteen InDesign-työtiedostot (suomi + ruotsi) löydät tästä linkistä.

Roll-up vuodelle 2021 / Omalle seurakunnalle muokattavissa InDesignilla

Täältä voit ladata muokattavan painoaineiston 85 x 220 cm kokoiseen roll-uppiin. Roll-upin Vuosaaren seurakunnalle tuottanut Jonna Peitso on antanut luvan käyttää aineistoja (painattanut Niinissä). Linkistä löytyy myös valmis pdf-painoversio valtakunnallisilla lahjoitusnumeroilla, jos ei ole käytössä InDesignia.

Tervetuloa saamaan ajankohtaiset päivitykset poikkeusajan keräykseen Yhteisvastuu-webinaareissa 14.1.2021 alkaen: Katso webinaarien ajankohdat, linkit ja tallenteet.

Yhteisvastuu somessa

Löydät Yhteisvastuun myös Facebookista, facebook.com/yhteisvastuu, Instagramista @yhteisvastuu ja Twitteristä @yhteisvastuu. Kaikki keräykseen liittyvät kuvat, videot ja vinkit ovat toivottuja.

Autathan meitä myös kasvattamaan Yhteisvastuun aktiivista verkostoa jakamalla päivityksiä sekä käyttämällä aihetunnisteita #yhteisvastuu2021 ja #enitenyllättiköyhyys muissakin sosiaalisen median palveluissa.

Tiedoksi FB:n lahjoita-ominaisuudesta: Yhteisvastuukeräys ei ole saanut ainakaan vielä Facebookilta lupaa LAHJOITA-painikkeelle, jolla voisi kerätä varoja voittoa tavoittelemattomalle järjestölle tai varainkeruukampanjaan. Hakemukset ovat olleet vireillä useita vuosia ja jatkamme yrityksiä koko ajan.

***

Yhteisvastuun graafinen ohje – lyhyt oppimäärä

Yhteisvastuun punainen väri on PMS186
CMYK  C0, M100, Y81, K4
RGB R227, G24, B 55

Otsikkofonttivaihtoehdot: Bebas Neue, Military (rosoreunainen – ei enää juurikaan käytössä) ja näiden puuttuessa Arial Narrow.