Tee avusta totta

Tee avusta totta

Vuonna 2024 Yhteisvastuu auttaa nuoria, jotka kokevat syvää yksinäisyyttä tai ovat vaarassa syrjäytyä, menettää elämänhallintansa tai mahdollisuutensa hyvään elämään Suomessa ja maailmalla.

”Jos on iloisia tai surullisia uutisia, ei ole ketään kelle kertoa.” -Nuori, 17

Yksinäisyys on ahdistava, yksilöllinen kokemus ulkopuolisuudesta ja erillisyydestä. Tällä hetkellä yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoista noin 14 % kokee yksinäisyyttä.*

Yksinäisen tai pakolaiseksi joutuneen nuoren tulevaisuus voi näyttää synkältä. Nuoresta itsestään saattaa tuntua, että vaihtoehtoja ei ole. Mutta jos nuori saa apua, mahdollisuudet hyvään tulevaisuuteen kasvavat merkittävästi.

Kampanjalla Yhteisvastuu haluaa viestiä, että lahjoittamalla Yhteisvastuukeräykseen voi mahdollistaa nuorille valoisamman tulevaisuuden. Lahjoittamalla voi tehdä avusta totta.

Kotimaassa lahjoitukset ohjataan HelsinkiMission ja Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien kautta yksinäisille nuorille. HelsinkiMissio auttaa yksinäisiä nuoria tarjoamalla kriisi- ja keskusteluapua ympäri Suomen. Kirkon Ulkomaanapu auttaa maailman katastrofialueilla esimerkiksi mahdollistamalla lasten ja nuorten koulunkäyntiä sekä ammatillista koulutusta.

*Lähde: HelsinkiMission School to Belong -yksinäisyyskysely 2023