70 vuotta Yhteisvastuuta kotona ja kaukana.
Yhteisvastuu oli syntyessään täysin kotimainen keräys. Vuodesta 1963 lähtien keräys on osoittanut 60 % tuotosta Kirkon Ulkomaanavun työhön maailman katastrofialueilla.
Tule mukaan lahjoittamaan! Ilman sinua emme voi tarjota apua tarvitseville.
Ajankohtaista
Yhteisvastuukeräys muutoksessa
22.06.2022Korona-aika toi isoja muutoksia Kirkkopalvelujen koordinoimaan Yhteisvastuukeräykseen. Tapahtumien ollessa tauolla Yhteisvastuukeräykseen lahjoitettiin verkossa ja pankkisiirroilla aikaisempia vuosia enemmän. Myös keräysaika on ollut muutoksessa, kun uuden rahankeräyslain myötä keräystä on mahdollista toteuttaa koko kalenterivuoden ajan. Kirkkopalveluissa muutosta on tuonut keräysjohtaja Tapio Pajusen jääminen eläkkeelle. Lisäksi Kirkkopalveluissa on koottu yhteen varainhankinnan työntekijät ja luotu uusi tiimi, jota […]
Lue lisää »Korona-aika toi isoja muutoksia Kirkkopalvelujen koordinoimaan Yhteisvastuukeräykseen. Tapahtumien ollessa tauolla Yhteisvastuukeräykseen lahjoitettiin verkossa ja pankkisiirroilla aikaisempia vuosia enemmän. Myös keräysaika on ollut muutoksessa, kun uuden rahankeräyslain myötä keräystä on mahdollista toteuttaa koko kalenterivuoden ajan.
Kirkkopalveluissa muutosta on tuonut keräysjohtaja Tapio Pajusen jääminen eläkkeelle. Lisäksi Kirkkopalveluissa on koottu yhteen varainhankinnan työntekijät ja luotu uusi tiimi, jota keräysjohtajan sijaan johtaa varainhankinnan päällikkö. Varainhankinnan tiimi koordinoi niin Yhteisvastuukeräystä kuin Kotimaanapua.
Eija Kilgast, varainhankinnan päällikkö. Johtaa Yhteisvastuuta ja Kotimaanapua.
Ruut Lemmetyinen, varainhankinnan erityisasiantuntija. Vastaa keräystapojen kehittämisestä ja valtakunnallisesta varainhankinnasta.
Anne Rémy, assistentti, Yhteisvastuun tilitykset, materiaalit ja muu asiakaspalvelu
Nina Silander, seurakuntayhteyksien koordinaattori. Tukee ja innostaa seurakuntia Yhteisvastuukeräyksen toteuttamisessa.
Ilkka Kalmanlehto, tuottaja. Vastaa Kotimaanavun yritysyhteistyöstä ja markkinoinnista.
Elisa Huuhka, koordinaattori. Koordinoi Kotimaanavun keräyksiä.
Varainhankinnan tiimin tehtävänä on auttaa seurakuntia ja kumppaneita hankkimaan varoja heikommassa asemassa olevien ihmisten auttamiseksi sinne missä hätä on suurin. Toisena tarkoituksena on tuoda esiin ja nostaa yhteiskunnalliseen keskusteluun piilossa olevaa hätää.
Kirkkopalvelut haluaa tukea seurakuntia entistä paremmin kohdistamalla resursseja seurakuntien ja kumppaneiden keräystoiminnan mahdollistamiseen. Siksi vuonna 2022 kiinnitetään erityistä huomiota Yhteisvastuukeräyksen kehittämiseen ja toimintaympäristön muutosten ennakointiin. Yksi tällainen kehittämisprosessi käynnistyy syksyllä Yhteisvastuukeräyksen brändiuudistuksen myötä. Tähän uudistamistyöhön tulemme haastamaan mukaan myös seurakunnat.
Yhteisvastuukeräys kirkon strategiassa ja itseymmärryksessä
16.06.2022Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen Yhteisvastuu-piispa Matti Revon puhe vuoden 2021 keräyksen päätöstilaisuudessa 14.6.2022: Yhteisvastuukeräyksellä on pitkä perinne ja se on kauan sitten vakiinnuttanut asemansa kirkollisena keräyksenä. Sillä on yhteiskunnallisesti tunnustettu asema. Tasavallan presidentti avaa sen julkisella televisiopuheella, mikä osoittaa ainutlaatuista arvostusta. Toisaalta vakiintuneisuus merkitsee, että Yhteisvastuukeräys saattaa uutisoinnissa jäädä muiden aiheiden jalkoihin. Se joutuu myös kilpailemaan […]
Lue lisää »Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen Yhteisvastuu-piispa Matti Revon puhe vuoden 2021 keräyksen päätöstilaisuudessa 14.6.2022:
Yhteisvastuukeräyksellä on pitkä perinne ja se on kauan sitten vakiinnuttanut asemansa kirkollisena keräyksenä. Sillä on yhteiskunnallisesti tunnustettu asema. Tasavallan presidentti avaa sen julkisella televisiopuheella, mikä osoittaa ainutlaatuista arvostusta.
Toisaalta vakiintuneisuus merkitsee, että Yhteisvastuukeräys saattaa uutisoinnissa jäädä muiden aiheiden jalkoihin. Se joutuu myös kilpailemaan muiden humanitaaristen keräysten kanssa. Tänä keväänä sota Ukrainassa yllätti; suuri avuntarve havahdutti ihmiset auttamaan sodan jalkoihin jääneitä siviilejä sekä Ukrainasta pakolaisina saapuneita. Tällainen akuutti kriisi saa ihmiset nopeasti avaamaan kukkaronsa. Ylen televisioitu suuri konsertti Ukrainan hyväksi tuotti peräti 6 miljoonaa euroa, mikä on kolminkertaisesti koko viime vuoden Yhteisvastuukeräyksen tulos. Yhteisvastuukeräystä olisi hankala käyttää akuuttien kriisien hoitoon, kun kokonaisuus kohteineen ja tiedotuksineen suunnitellaan jo paljon etukäteen ja rahat voidaan tilittää vasta parin vuoden päästä. Lopputulos kumpanakin koronavuonna oli kuitenkin kohtalainen.
Yhteisvastuukeräyksestä onkin tullut enemmän kuin keräys. Se on kehittynyt seurakuntatoiminnan muodoksi, jonka tehtävänä on myös toteuttaa kirkkona olemisen tarkoitusta. Yhteisvastuukeräyksen voi nähdä hyvin toteuttavan kirkon kymmenvuotisstrategiaa nimeltä Ovet auki. Tämä strategia hyväksyttiin kuusi vuotta sitten ja se on voimassa vuoteen 2026 asti. Uskon kuitenkin, että suunta on silti senkin jälkeen sama, sillä tuo strategia pyrkii ilmaisemaan juuri sitä, mikä on tulevaisuuden kannalta tärkeää.
Strategiassa on useita kohtia, joihin Yhteisvastuu liittyy. Ensimmäinen niistä on Ovet auki ulospäin. Sen yhteydessä muistutetaan, että ”kirkon elämä on missionaarista, siksi on lähdettävä liikkeelle julistamaan ja palvelemaan” ja todetaan, että ”asetumme heikoimpien puolelle ja voimistamme niiden ääntä, joilla sitä ei yhteiskunnassa ole. Kohdistamme diakoniaa entistä vahvemmin sinne, missä vaikeudet kasautuvat tai mihin muu apu ei ulotu.” Toinen kohta osoittaa ihmisten yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon: Ovet auki kaikille. Strategia muistuttaa, että ”jokaisen ihmisarvo on luovuttamaton ja sitä kirkko puolustaa. Kirkko on luonteeltaan kansainvälinen ja kansallisuuksien rajat ylittävä.” Kolmanneksi viittaan vielä strategian kohtaan Ovet auki tulevaisuuteen, sillä sen mukaan ”kunnioitus luomakuntaa kohtaan, kohtuullinen elämäntapa ja vastuullisuus nousevat kirkon perussanomasta”.
Hyvät kuulijat, nämä kirkon strategian kohdat pyrkivät ottamaan huomioon 2020-luvun megatrendit ja globaalit huolenaiheet, kuten ilmastonmuutos, väestön ikääntyminen ja tuloerojen kasvaminen. Niihin kaikkiin myös Yhteisvastuukeräys pyrkii omalta osaltaan vastaamaan. Mutta näkisin, että keräys voi itse uudistuessa uudistaa myös seurakuntatoimintaa ja vahvistaa ihmisten tietoisuutta ihmiskunnan ykseydestä ja suomalaisten seurakuntalaisten kristillisestä vastuusta maailman yhteisissä haasteissa.
Keräyksen toteutus muuttaa jatkuvasti muotoaan. Se on välttämätöntä keräyksen pysymiseksi mukana kilpailevien hyvien hankkeiden joukossa. Useimmat keräystavat edellyttävät kuitenkin vapaaehtoisten aktiivisuutta jossain muodossa. Listakeräys näyttää jääneen paljolti pois, ovilla ei enää juuri kierretä. Lipaskeräys näyttää toimivan markettien aulassa. Pankkisiirrot ja lahjoitukset ovat tuottaneet hyvin, ja niinkin perinteinen laji kuin myyjäiset näyttää olleen Yhteisvastuukeräyksen kannalta antoisa.
Kaikki nämä perustuvat siihen, että ihmisessä syntyy halu auttaa, halu antaa itsestään ja omastaan, oli se aikaa, rahaa tai vaivaa. Joka tapauksessa lähtökohtana on, että ymmärretään yhteinen vastuu niin läheisistä kuin kaukaisista. Juuri tämän ymmärryksen vahvistamisessa näkisin Yhteisvastuukeräyksellä olevan Suomessa niin kirkossa kuin muussa yhteiskunnassa vähintään yhtä tärkeä, ellei tärkeämpikin merkitys kuin itse keräystuotolla.
Monien muiden keräysten joukossa Yhteisvastuulla on avainasema osoittaa, mitä merkitsee olla kristillinen kirkko. Samalla kun kiitän viimevuotisesta yhteistyöstä, toivotan tämän vuoden keräykselle menestystä ja siunausta.
Yhteisvastuukeräyksen paneeli SuomiAreenassa 11.7.2022 klo 16.00
15.06.2022Arkkipiispa, poliitikot ja yksinäisyystutkija etsivät SuomiAreenassa ratkaisuja nuorten hälyttävään ahdistukseen Yhteisvastuukeräyksen asiantuntijapaneelissa SuomiAreenassa 11.7.2022 arkkipiispa Tapio Luoma, Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Fatim Diarra, Suomen sosialidemokraattisten nuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto ja Turun yliopiston professori Niina Junttila etsivät tekoja nuorten hyvinvoinnin konkreettiseen tukemiseen. Keskustelua juontaa MTV Uutisten toimittaja Jaakko Loikkanen. Nuoria kuormittavat koronan aikana pahentunut ahdistus, ilmastokriisi ja […]
Lue lisää »Arkkipiispa, poliitikot ja yksinäisyystutkija etsivät SuomiAreenassa ratkaisuja nuorten hälyttävään ahdistukseen
Yhteisvastuukeräyksen asiantuntijapaneelissa SuomiAreenassa 11.7.2022 arkkipiispa Tapio Luoma, Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Fatim Diarra, Suomen sosialidemokraattisten nuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto ja Turun yliopiston professori Niina Junttila etsivät tekoja nuorten hyvinvoinnin konkreettiseen tukemiseen. Keskustelua juontaa MTV Uutisten toimittaja Jaakko Loikkanen.
Nuoria kuormittavat koronan aikana pahentunut ahdistus, ilmastokriisi ja viimeisimpänä sotauutisten luomat uhkakuvat. Peräti 79 prosenttia nuorista kokee hyvinvointinsa heikenneen koronarajoituksista johtuen. Poikkeusaika on syventänyt hyvinvointikuilua ja yksinäisyydestä kärsivien määrää. Nuoret tarvitsevat uskoa tulevaisuuteen, mutta mistä he voivat sitä ammentaa? Mistä saadaan lisää turvallisia aikuisia nuorten elämään?
”Nuorten yksinäisyys, ahdistuneisuus ja huoli omasta jaksamisesta ja mielen hyvinvoinnista on noussut ennennäkemättömän korkealle. Se on sekä kansallisten että kansainvälisten selvitysten mukaan asia, joka vaatii välittömiä toimenpiteitä”, summaa Suomen johtava yksinäisyystutkija, opetusneuvos Niina Junttila. Kasvatuspsykologian dosentti Niina Junttila on tutkinut lasten ja nuorten yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta useissa monitieteisissä tutkimushankkeissa, ja hänen tutkimuksiaan on julkaistu kansainvälisissä tieteellisissä aikakauslehdissä.
SuomiAreenan paneelin järjestää Yhteisvastuukeräys, jonka tämän vuoden keräyskohde on koronasta kärsivät lapset ja nuoret. Tuoreen EU-raportin mukaan edessä saattaa olla pitkällinen ja vaikeasti voitettavissa oleva yksinäisyyspandemia. Yhteisvastuukeräyksen avulla keräyskumppani Lasten ja nuorten keskus kehittää lisää matalan kynnyksen jalkautuvia palveluja tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia.
”Rajoitukset osuivat raskaimmin nuorempien ikäluokkien sekä yksin asuvien arkeen. Monet opiskelijat kuuluvat näistä molempiin ryhmiin”, jatkaa Junttila.
SuomiAreenan ohjelmaa voi seurata paikan päällä Porissa maksutta. Nuorten hälyttävä ahdistus – nyt on ratkaisujen aika -paneelikeskustelu järjestetään kaupungintalon pihalla, osoitteessa Hallituskatu 12. Kaikki SuomiAreenan keskustelut löytyvät myös suorana tai tallenteena MTV Katsomosta (mtv.fi sekä MTV Katsomo -sovellus).
Paneelin tiedot:
Paikka: SuomiAreena, Kaupungintalon piha, Hallituskatu 12, Pori
Aika: Maanantai 11.7.2022, klo 16.00–16.45
Panelistit:
- Niina Junttila, tutkija, kasvatuspsykologian professori Turun ja Jyväskylän yliopistoissa
- Tapio Luoma, Suomen ev. lut. kirkon arkkipiispa
- Pinja Perholehto, Sosialidemokraattiset Nuoret ry:n puheenjohtaja, Hyvinkään kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
- Fatim Diarra, Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Vihreiden varapuheenjohtaja, Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja
Juontaja: Jaakko Loikkanen, toimittaja (MTV Uutiset, Asian ytimessä)
Yhteisvastuukeräys on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys ja lähimmäisenrakkauden kansanliike, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja maailman humanitäärisillä katastrofialueilla. Keräyksen toteuttavat kaikki Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.
Lisätiedot: Eija Kilgast, varainhankinnan päällikkö, Kirkkopalvelut / Yhteisvastuukeräys ja Kotimaanapu, eija.kilgast@kirkkopalvelut.fi p. 040 660 2964
Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotot tilitetty saajille
17.05.2022Yhteisvastuukeräyksen 2021 kohteena oli vähävaraisten ikäihmisten tukeminen Suomessa ja maailmalla. Tuoton saajina ovat Kirkon Ulkomaanapu, Kirkon Diakoniarahasto ja STEP-koulutuksen (ent. Seurakuntaopisto) kokoama kansanopistoverkosto sekä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat. ”Keräyksellä kerättiin varoja taloudellisesti heikoissa olosuhteissa eläville ikäihmisille teemalla Eniten yllätti köyhyys. Keräyksellä haluttiin tuoda kuuluviin niiden ihmisten ääntä, jotka arjessaan joutuvat tekemään valintoja ruoan, lääkkeiden ja muiden […]
Lue lisää »Yhteisvastuukeräyksen 2021 kohteena oli vähävaraisten ikäihmisten tukeminen Suomessa ja maailmalla. Tuoton saajina ovat Kirkon Ulkomaanapu, Kirkon Diakoniarahasto ja STEP-koulutuksen (ent. Seurakuntaopisto) kokoama kansanopistoverkosto sekä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat.
”Keräyksellä kerättiin varoja taloudellisesti heikoissa olosuhteissa eläville ikäihmisille teemalla Eniten yllätti köyhyys. Keräyksellä haluttiin tuoda kuuluviin niiden ihmisten ääntä, jotka arjessaan joutuvat tekemään valintoja ruoan, lääkkeiden ja muiden perushankintojen välillä Suomessa. Maailman katastrofialueilla tuetaan kaikkein hauraimpia yhteisöjä, vanhuksia ja perheitä, sanoo Kirkkopalvelujen varainhankinnan päällikkö Eija Kilgast.
Yhteisvastuukeräyksen tilintarkastettu tulos vuodelta 2021 oli 2 011 432,87 euroa.
Keräyksen toimeenpanokulujen jälkeen keräyskohteisiin jaettava summa oli 1 246 444,95 euroa. Tämä summa jaettiin tuotonsaajille sopimuksen mukaisesti seuraavasti:
- Kirkon Ulkomaanapu 677 798,62 euroa (noin 60 % kokonaistuotosta, vähennettynä tuotonsaajan osuus 47 922,72 euroa kampanjan sisältökoulutuksen kuluista)
- Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat 278 816,50 euroa (noin 20 % huomioiden seurakuntien toimeenpanokulut)
- Kirkon Diakoniarahasto 112 966,44 euroa (noin 10 %, vähennettynä tuotonsaajan osuus 7 987,12 euroa kampanjan sisältökoulutuksen kuluista)
- STEP-koulutuksen keräämä kansanopistoverkosto 112 966,44 euroa (noin 10 %, vähennettynä tuotonsaajan osuus 7 987,12 euroa kampanjan sisältökoulutuksen kuluista)
Seurakunta- ja hiippakuntakohtaiset keräystulokset 2021
Poikkeuksellinen keräysvuosi
Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräykseen vaikutti niin maailmanlaajuinen pandemia kuin rahankeräyslaissa ja -luvassa tapahtuneet muutokset.
Pandemian vuoksi seurakunnat eivät pystyneet toteuttamaan keräystapahtumia eikä lista- ja lipaskeräyksiä tavalliseen tapaan, joten keräysaikaa ei voitu hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla. Korona-ajan tuomien haasteiden vuoksi vuoden 2021 keräyksen tuotto jäi samalle tasolle kuin sitä edeltäneen ensimmäisen pandemiavuoden keräyksen tuotto.
Merkittävästi pienentyneiden keräystuottojen myötä keräyksen kuluprosentti nousi 38 prosenttiin. Keräyskuluprosenttiin vaikutti pienentyneen tuoton lisäksi myös pidentynyt keräysaika. Rahankeräyslain ja -luvan muutosten myötä Yhteisvastuukeräyksen keräyskausi muuttui koko kalenterivuoden pituiseksi. Vuoden 2021 keräystä rasitti näin ollen poikkeuksellisesti 16 kuukauden menot.
Kuluprosenttiin tullaan kiinnittämään erityistä huomiota tulevina vuosina, jotta tuottojen ja kulujen suhde saadaan poikkeusajan jälkeen entiselleen. Samalla myös koko Yhteisvastuukeräystä halutaan päivittää, selkiyttää ja tehostaa tuoton kasvattamiseksi. Tavoitteena on selkeämpi keräys niin seurakunnille, tuoton saajille kuin lahjoittajille, jotta kaikkein suurimmassa hädässä olevia voidaan auttaa Suomessa ja maailman katastrofialueilla.
Kirkkopalvelut ry:llä on käynnissä tutkimus kirkolle lahjoittaneille
16.05.2022Kirkkopalvelut ry teettää parhaillaan tutkimusta vuosien 2020–2022 aikana Yhteisvastuukeräykseen ja Kotimaanapuun lahjoittamisesta. Kirkkopalvelut ry kehittää toimintaansa ja haluaa jatkossa paremmin palvella lahjoittajia molempien keräysten osalta. Sekä Yhteisvastuu että Kotimaanapu on kehittämässä verkkopalveluitaan ja siksi lahjoittajien parempi tuntemus on ensiarvoisen tärkeää. Tutkimus teetetään Tutkimustoimisto Norstat Oy:llä. Jos olet saanut tutkimuskutsun Norstat Oy:ltä koskien kirkon keräyksiin lahjoittamista, […]
Lue lisää »Kirkkopalvelut ry teettää parhaillaan tutkimusta vuosien 2020–2022 aikana Yhteisvastuukeräykseen ja Kotimaanapuun lahjoittamisesta. Kirkkopalvelut ry kehittää toimintaansa ja haluaa jatkossa paremmin palvella lahjoittajia molempien keräysten osalta. Sekä Yhteisvastuu että Kotimaanapu on kehittämässä verkkopalveluitaan ja siksi lahjoittajien parempi tuntemus on ensiarvoisen tärkeää.
Tutkimus teetetään Tutkimustoimisto Norstat Oy:llä. Jos olet saanut tutkimuskutsun Norstat Oy:ltä koskien kirkon keräyksiin lahjoittamista, tutkimus on Kirkkopalvelut ry:n tilaama ja turvallinen vastata. Tuloksia ei yhdistetä yhteystietoihisi ja niitä käytetään ainoastaan lisäämään ymmärrystä hyväntekeväisyyteen lahjoittamisesta. Tutkimustoimisto Norstat Oy:n käsittelee kaikkia tietoja luottamuksella ja GDPR-säännösten mukaisesti. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 15 minuuttia.
Kiitoksena osallistumisesta jokainen tutkimukseen osallistunut saa vastaustulostensa mukaisen analyysin itsestään.
Ukrainan tilanne ja Yhteisvastuukeräys
2.03.2022Ukrainan tilanne on osoittanut meille järkyttävällä tavalla, kuinka yllättäen kriisit realisoituvat. Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräys huomioi erityisesti koronasta kärsiviä lapsia ja nuoria, joille sodan herättämä huoli kasvattaa henkistä kuormaa entisestään. Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 % ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon, joka reagoi pandemian kaltaisten pitkittyneiden katastrofien lisäksi myös ennakoimattomiin kriiseihin. Nyt kerättävän Yhteisvastuukeräyksen tuottoa ei ehditä käyttää […]
Lue lisää »Ukrainan tilanne on osoittanut meille järkyttävällä tavalla, kuinka yllättäen kriisit realisoituvat.
Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräys huomioi erityisesti koronasta kärsiviä lapsia ja nuoria, joille sodan herättämä huoli kasvattaa henkistä kuormaa entisestään. Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 % ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon, joka reagoi pandemian kaltaisten pitkittyneiden katastrofien lisäksi myös ennakoimattomiin kriiseihin.
Nyt kerättävän Yhteisvastuukeräyksen tuottoa ei ehditä käyttää tänä vuonna tarvittavaan akuuttiin apuun Ukrainassa, koska keräyksen tuotto tilitetään vasta vuonna 2023. Jos tilanne Ukrainassa silloin edelleen vaatii, tämän vuoden keräysvaroja voidaan käyttää vuodesta 2023 lähtien myös ukrainalaisten auttamiseen. Apua voidaan antaa välittömästi katastrofin tapahduttua sekä kriisin jälkeen toipumiseen ja jälleenrakennukseen. Kirkon Ulkomaanavussa katastrofirahaston käyttöä arvioidaan kulloisessakin tilanteessa sen mukaan, missä apua eniten tarvitaan.
Koska Kirkon Ulkomaanavun heti Ukrainan sodan sytyttyä aloittama erillinen Ukraina-keräys tuotti ennätysnopeassa ajassa runsaan määrän lahjoituksia, joilla hätäapu voitiin aloittaa, myöskään aiempina vuosina Yhteisvastuun kautta kerättyjä Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston varoja ei ole toistaiseksi käytetty Ukrainan sodan uhrien auttamiseen.
Kirkon Ulkomaanavun käynnistämään erilliseen hätäapukeräykseen Ukrainan kriisin humanitaarisen avun kasvattamiseksi voi osallistua tästä.
Miten koronapandemia on muuttanut elämääsi?
18.02.2022Kerro siitä TikTok-videolla ja voita Apple AirPods Pro -kuulokkeet Yhteisvastuukeräys, Lasten ja nuorten keskus ja Ilta-Sanomat järjestävät yhteistyössä TikTok-kilpailun nuorille otsikolla Elämäni ennen koronaa ja nyt. Tee TikTok-video, jossa kerrot miten koronapandemia on vaikuttanut elämääsi. Millaista elämä oli ennen kevättä 2020? Millaista se on nyt? Kolme kilpailuun osallistunutta videota palkitaan Apple Air Pods Pro -kuulokkeilla. […]
Lue lisää »
Kerro siitä TikTok-videolla ja voita
Apple AirPods Pro -kuulokkeet
Yhteisvastuukeräys, Lasten ja nuorten keskus ja Ilta-Sanomat järjestävät yhteistyössä TikTok-kilpailun nuorille otsikolla Elämäni ennen koronaa ja nyt.
Tee TikTok-video, jossa kerrot miten koronapandemia on vaikuttanut elämääsi. Millaista elämä oli ennen kevättä 2020? Millaista se on nyt?
Kolme kilpailuun osallistunutta videota palkitaan Apple Air Pods Pro -kuulokkeilla. Ilta-Sanomien toimitus valitsee voittajat ja julkaisee videot Ilta-Sanomien digimuotoisessa is.fi:ssä.
Palkittaviin otetaan yhteyttä ennen videoiden julkaisua is.fi:ssä. Yhteyttä otetaan TikTokissa @yhteisvastuu-tilin kautta osallistujan henkilöllisyyden vahvistamiseksi. Alle 18-vuotiaiden tekemien videoiden julkaisulupa is.fi:ssä varmistetaan huoltajalta.
TikTok ei ole mukana kilpailun järjestämisessä.
TOIMI NÄIN:
- Tee korkeintaan 15 s kestävä video ja julkaise se Tiktokissa 19.2. – 6.3.2022 välillä.
- Liitä videoon hashtag #tulevaisuustakaskisa ja tägää @yhteisvastuu
- @yhteisvastuu-tilin käyttäjä Kaisa Kahra (Lasten ja nuorten keskuksesta) on voittajiin yhteydessä 7.-13.3. välillä.
Lisätiedot:
Hankepäällikkö Kaisa Kahra, p. 044 0567 595
kaisa.kahra@lastenjanuortenkeskus.fi
Yhteisvastuukeräys 2022 käynnistyy 6.2. – Keräysvaroilla tuetaan koronan seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria
6.02.2022Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksellä autetaan koronapandemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria. Tuotosta 40 prosenttia jää nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön seurakuntien ja Lasten ja nuorten keskuksen toiminnan kautta. 60 prosentilla avustetaan maailman katastrofialueiden asukkaita Kirkon Ulkomaanavun työn kautta. Keräys alkaa sunnuntaina 6.2.2022. Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen kampanjateema ”Lahjoita mulle huominen” nostaa esiin nuorten hädän ja toivottomuuden kokemuksen, […]
Lue lisää »
Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksellä autetaan koronapandemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria. Tuotosta 40 prosenttia jää nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön seurakuntien ja Lasten ja nuorten keskuksen toiminnan kautta. 60 prosentilla avustetaan maailman katastrofialueiden asukkaita Kirkon Ulkomaanavun työn kautta. Keräys alkaa sunnuntaina 6.2.2022.
Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen kampanjateema ”Lahjoita mulle huominen” nostaa esiin nuorten hädän ja toivottomuuden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika on lisännyt. Maailmanlaajuinen pandemia on osunut nuorille herkkään ikävaiheeseen ja koetellut ikäpolvea kovalla kädellä niin Suomessa kuin globaalisti maailmalla.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n vuonna 2021 toteuttaman kouluterveyskyselyn tulokset paljastivat suomalaisnuorten mielenterveyden heikentyneen pandemian aikana. Kyse ei ole yksin suomalaisesta ilmiöstä –samansuuntaisia tuloksia on enenevästi raportoitu maailmanlaajuisesti.
Yhteisvastuulla 2022 lisää aikuisten tukea nuorten arkeen
Koronapandemia on lisännyt nuorten hätää ja toivottomuutta. Kerätyillä Yhteisvastuukeräyksen tuotoilla halutaan tarjota nuorten arkeen aikuista tukea matalan kynnyksen menetelmin. Aikuisia, jotka kuuntelevat ja jakavat kasvuiän herkät ja haavoittuvat tunteet ja antavat tarvittaessa tukea vaikeissa hetkissä.
”Lapset ja nuoret ovat arvokkainta, mitä meillä on. He ovat meidän tulevaisuutemme kaikkialla maailmassa. Me yhdessä voimme pitää huolta, että jokaisen lapsen ja nuoren rinnalla on turvallisia aikuisia”, vetoaa yhteisvastuupiispa Mari Leppänen.
Yhteisvastuukeräyksen keräystuotoista 40 prosenttia lahjoitetaan Suomeen. Puolet Suomeen kohdistetuista keräystuotoista jää paikallisseurakunnille ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin.
Toisen puoliskon vuoden 2022 Suomeen kohdistettavasta keräystuotosta saa Lasten ja nuorten keskus, jossa kehitetään matalan kynnyksen jalkautuvia palveluja tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia. Tuki kohdistetaan erityisesti 15–19-vuotiaille, joiden joukossa on merkittävä määrä etäopiskelusta ja eristäytymisestä kärsineitä nuoria, jotka kokevat yksinäisyyttä, ahdistusta ja toivottomuutta.
Lasten ja nuorten keskuksen etsivän nuorisotyön Palveluoperaatio Saappaan toimintaa laajennetaan keräystuotolla uusille paikkakunnille ja NettiSaapasta kehitetään. Uutuutena Saapas-toimintaa levitetään myös kouluihin. KouluSaappaassa tavoitteena on lisätä turvallisia aikuisia koulun arkeen lisäkorviksi ja kannustajiksi. Valtakunnallisesti toimivassa NettiSaappaassa vapaaehtoiset etsivät aikuista kuuntelijaa kaipaavia nuoria eri sosiaalisen median alustoilla.
Keräysvaroilla kehitetään ja laajennetaan myös Moottoripaja– sekä Perheystävä-toimintoja. Moottoripajat ovat nuorille harrastuspaikkoja, joissa rassailun ohella opitaan arjen hallintaa, pohditaan tulevaisuutta ja pidetään hauskaa ilman päihteitä. Perheystävä tarjoaa tukea yksinäisille, kuormittuneille tai syrjäytymisuhan alla oleville lapsiperheille.
“Kyllä se voi herättää, kun voi jollekin turvalliselle aikuiselle, vaikka Saapas-työntekijälle, jutella. Kun joku kysyy, että mitä kuuluu, miten menee. Jos uskallat kertoa, miten oikeasti menee, niin se on jo hyvä alku”, miettii Saappaalta apua saanut ja nykyään Saappaan vapaaehtoisena toimiva 19-vuotias Jasmin Ruotsalainen.
”Moottoripajoissa saadaan konkreettisesti autettua syrjäytymisriskissä olevia nuoria ja vähennettyä heidän nykyistä ja ennen kaikkea mahdollista tulevaisuuden huono-osaisuutta”, sanoo Lasten ja nuorten keskuksen Moottoripajatoiminnasta vastaava suunnittelija Veijo Kiviluoma.
Kriisialueilla autetaan lapsia ja nuoria takaisin kouluun
Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon, jonka avulla pystytään käynnistämään ja toteuttamaan hätäaputoimenpiteitä humanitaarisissa katastrofeissa.
Tämänvuotisessa keräyksessä esitellään erityisesti Kirkon Ulkomaanavun työtä Etelä-Sudanissa, jonne sisällissodan väkivaltaisuuksia paenneet perheet ovat palaamassa takaisin pakolaisuudesta muun muassa naapurimaa Ugandasta.
Kehittyvissä maissa koulunkäynti keskeytyi koronan myötä monien nuorten osalta kokonaan, koska etäopetukseen tarvittava valmius ja välineet puuttuivat. Globaali pandemia on vaikeuttanut jo valmiiksi haastavia olosuhteita ja kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien perheiden toimeentulomahdollisuuksia.
”Monet nuoret ovat koulusulkujen aikana joutuneet naimisiin tai töihin alaikäisinä, kun perheet ovat koittaneet selvitä taloudellisesti haastavasta tilanteesta ja turvaamaan päivittäisen ravintonsa”, Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg kertoo.
Etelä-Sudanissa Kirkon Ulkomaanapu (KUA) työskentelee yhteisvastuuvaroin kaikkein haavoittuvimmissa yhteisöissä. KUA tukee perheiden ruokaturvaa sekä toimeentulomahdollisuuksia. Syksyllä 2021 alkaneessa toimeentulo-ohjelmassa pyritään jatkossa avustamaan käteisavustuksilla myös Ugandasta palanneiden lasten ja nuorten koulukuluissa. Peruskouluja tuetaan opetuksen järjestämisessä.
KUA:n katastrofirahastosta rahoitettavien avustustarpeiden syyt ovat useimmiten luonnonkatastrofit, kuten kuivuus, tulvat, myrskyt, maanjäristykset, sekä poliittiset selkkausten seuraukset tai suuronnettomuudet. Hätäapua annetaan katastrofien uhreille riippumatta iästä, taustasta tai sukupuolesta.
Yhteisvastuukeräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Presidentti Niinistön Yhteisvastuukeräyksen avaus esitetään YLE TV1:ssä su 6.2. klo 12.00 ja 17.55, ti 8.2. klo 19.50 ja to 10.2. klo 14.55.
Keräyskausi: 1.1.2022 – 31.12.2022 annetut lahjoitukset ohjataan lasten ja nuorten auttamiseen. Varsinainen Yhteisvastuu-kampanja aktiviteetteineen käynnistyy joka vuosi helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina.
#lahjoitamullehuominen #yhteisvastuu2022
Lisätiedot:
- varainhankinnan päällikkö Eija Kilgast, Kirkkopalvelut, 040 660 2964,
eija.kilgast@kirkkopalvelut.fi - toiminnanjohtaja Jouni Hemberg, Kirkon Ulkomaanapu, 050 325 9579, jouni.hemberg@kirkonulkomaanapu.fi
- hankepäällikkö Kaisa Kahra, Lasten ja nuorten keskus ry, 0440 567 595, kaisa.kahra@lastenjanuortenkeskus.fi
- Vuoden 2022 yhteisvastuupiispa Mari Leppäsen erityisavustaja Anna Hälli, 050 501 2748, anna.halli@evl.fi
- viestintäsuunnittelija Sirpa Seppä, Kirkkopalvelut, 040 579 7290,
sirpa.seppa@kirkkopalvelut.fi
Kuvat:
Vapaasti ladattavissa olevia kuva-aineistoja ja logoja Yhteisvastuukeräyksestä 2022 löytyy Kirkkopalvelujen kuvapankista.
Vapaasti ladattavissa olevia kuvia Yhteisvastuukeräyksen 2022 ulkomaan esimerkkikohteesta Etelä-Sudanista on Kirkon Ulkomaanavun kuvapankissa
Yhteisvastuukeräys on vuodesta 1950 toiminut lähimmäisenrakkauden kansanliike ja yksi Suomen suurimmista vuosittain järjestettävistä kansalaiskeräyksistä. 6.2.2022 alkava keräys kerää varoja koronapandemian seurauksista kärsiville lapsille ja nuorille Suomessa ja maailmalla. yhteisvastuu.fi
Kirkon Ulkomaanapu (KUA) on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen verkostoon ACT-allianssiin. Sisällissodasta toipuvassa Etelä-Sudanissa Kirkon Ulkomaanapu vahvistaa lasten ja nuorten kouluun pääsyä kunnostamalla kouluja sekä parantamalla haavoittuvien paikallisyhteisöjen ruokaturvaa ja mahdollisuuksia toimeentuloon. kirkonulkomaanapu.fi
Lasten ja nuorten keskus ry kehittää ja laajentaa Yhteisvastuun kotimaisena tuotonsaajakumppanina matalan kynnyksen jalkautuvia palveluja tukemaan nuorten hyvinvointia aikuisten vapaaehtoisten voimin. Lasten ja nuorten keskus on valtakunnallinen järjestö, jonka jäseninä on 296 seurakuntaa. Keräysvaroilla laajennetaan Saapas- Moottoripaja- ja Perheystävä-toimintaa uusille paikkakunnille ja koulutetaan lisää turvalliseksi tunnistettavia aikuisia vapaaehtoisia nuorten arkeen. lastenjanuortenkeskus.fi
Korona-ajan ehdoilla kerätyn Yhteisvastuukeräyksen tuotto ylsi yli kahden miljoonan
2.02.2022Yhteisvastuukeräyksen 2021 kohteena oli vähävaraisten ikäihmisten tukeminen Suomessa ja maailmalla. Vaikka korona kuritti lähikeräyksiä, keräystulos ylittyi edellisvuoteen, myös koronan haavoittamaan vuoteen verrattuna. Hieman yli kahden miljoonan euron keräystuotoilla Suomessa välitetään Kirkon Diakoniarahaston sekä seurakuntien kautta tukea taloudellisessa ahdingossa sinnitteleville ikäihmisille sekä parannetaan heidän digitaalisia valmiuksiaan. 60 prosenttia tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun ruohonjuuritason työhön kehittyvissä maissa. […]
Lue lisää »Yhteisvastuukeräyksen 2021 kohteena oli vähävaraisten ikäihmisten tukeminen Suomessa ja maailmalla. Vaikka korona kuritti lähikeräyksiä, keräystulos ylittyi edellisvuoteen, myös koronan haavoittamaan vuoteen verrattuna. Hieman yli kahden miljoonan euron keräystuotoilla Suomessa välitetään Kirkon Diakoniarahaston sekä seurakuntien kautta tukea taloudellisessa ahdingossa sinnitteleville ikäihmisille sekä parannetaan heidän digitaalisia valmiuksiaan. 60 prosenttia tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun ruohonjuuritason työhön kehittyvissä maissa.
”Keräsimme viime vuonna varoja taloudellisesti heikoissa olosuhteissa eläville ikäihmisille teemalla Eniten yllätti köyhyys. Keräys halusi toimia niiden ihmisten äänenä, jotka arjessaan joutuvat tekemään valintoja ruoan, lääkkeiden ja muiden perushankintojen välillä”, sanoo Kirkkopalvelujen varainhankinnan päällikkö Eija Kilgast.
Yhteisvastuukeräyksen tilintarkastamaton tulos vuodelta 2021 on 2,01 milj. €. Tuotto luovutettiin keräyksen suojelijalle, tasavallan presidentti Sauli Niinistölle 31. tammikuuta.
Seurakunnat innovoivat uusia keräysmuotoja
Yhteisvastuukeräystä on aiempina vuosina totuttu tekemään keräyslippailla ja seurakuntatapahtumilla, jotka koronavuosina ovat olleet harvemmassa. Sen sijaan digitaalisten keräystapojen käyttö kaksinkertaistui vuoden aikana. Sähköisten keräystapojen ja valtakunnallisen kampanjoinnin myötä Yhteisvastuukeräyksen tuottoa pystyttiin kartuttamaan hienosti koronarajoituksista huolimatta.
Pandemia-aikana seurakuntien kehittämät uudet keräysmuodot tuottivat tulosta ja ilahduttivat koronan keskellä. Keräyksen hyväksi välitettiin vanhuksille kukkakimppuja, toteutettiin pakopelejä, valmistettiin linnunpönttöjä, sukkia ja suupalaa sekä pidettiin konsertteja etäyhteyksin. Haagan seurakunta tempaisi historiansa suurimman tuloksen, yli 28 000 euroa, kun keräyspäällikkö Lahtisen videot levisivät ja tyhjät kirkonpenkit täyttyivät Yhteisvastuun hyväksi myydyillä pahvisilla seurakuntalaisilla.
”Ehkä joskus vanhana kiikkustuolissa ymmärrän itsekin, mitä tuli tehtyä. Mukana oli suuri joukko ihmisiä, jotka tekivät kaikkensa niin Haagassa kuin someseurakunnassa ympäri Suomea”, totesi Haagan keräystä luotsannut Sami Lahtinen urakkansa päättyessä.
”Olemme äärimmäisen kiitollisia siitä, että seurakunnat ja lahjoittajat korona-ajan keskelläkin uskoivat ja lahjoittivat Yhteisvastuuseen”, Eija Kilgast kiittää.
Apua vähävaraisille ikäihmisille Suomessa
Kunkin seurakunnan keräystuotosta 20 prosenttia jää käytettäväksi ikäihmisten ahdingon helpottamiseen oman seurakunnan alueella.
Yhteisvastuukeräyksen toisena kotimaisena tuotonsaajana toimiva Kirkon diakoniarahasto kohdentaa 10 prosentin osuutensa keräystuotosta ikäihmisten taloudelliseen auttamiseen ja elämänlaadun kohentamiseen. Diakoniarahaston avustukset haetaan paikallisseurakuntien diakoniatyön kautta, jossa hakijoiden avuntarve tunnetaan ja jokainen avuntarvitsija kohdataan.
Keräyksen toinen kotimainen kumppani on STEP-koulutuksen kokoama kansanopistoverkosto, joka tulee toteuttamaan ikäihmisille maksutonta digitaitojen opastusta lyhytkursseina syksystä 2022 alkaen. Opetusta on suunnitteilla 12 paikkakunnalle, jotka ovat Turku, Pieksämäki, Järvenpää, Lapua, Kaustinen, Ruokolahti, Kouvola, Hamina, Mieslahti, Uusi-Kaarlepyy, Lieksa ja Oulu.
Apua kehittyvien maiden katastrofikohteiden ihmisille
Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 prosentilla tuetaan Kirkon Ulkomaanavun kohteissa tehtävää työtä maailman köyhillä katastrofialueilla. Varoilla autetaan katastrofien, konfliktien ja luonnonmullistusten aiheuttamissa hätätilanteissa hauraimpia yhteisöjä, vanhuksia ja perheitä.
”Olemme kiitollisia tuesta kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ihmisille. Tukemme on kokonaisvaltaista, minkä vuoksi akuutin hätäavun jälkeen lähdetään rakentamaan kokonaisten perheiden tulevaisuutta koulutuksen ja toimeentulon kautta”, kertoo Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun päällikkö Eija Alajarva.
Alkaneen vuoden Yhteisvastuukeräyksen kampanja-aika alkaa 6.2. teemalla Lahjoita mulle huominen. Keräyksellä tuetaan pitkittyneen korona-ajan seurauksista kärsineitä lapsia ja nuoria.
Keräysteemaan liittynyt kyselytutkimus yli 70-vuotiaille digitalisaatiosta ja sen vaikutuksista
Lisätietoa:
Eija Kilgast, varainhankinnan päällikkö, Kirkkopalvelut ry
eija.kilgast@kirkkopalvelut.fi, p. 040 660 2964
Erik Nyström, viestintäpäällikkö, Kirkon Ulkomaanapu
erik.nystrom@kirkonulkomaanapu.fi, p. 040 143 4464
Sirpa Seppä, viestinnän suunnittelija, Kirkkopalvelut ry
sirpa.seppa@kirkkopalvelut.fi, p. 040 579 7290
Vapaasti ladattavissa olevia kuva-aineistoja ja logoja Yhteisvastuusta löytyy
Kirkkopalvelujen kuvapankista
Yhteisvastuukeräys on vuodesta 1950 toiminut lähimmäisenrakkauden kansanliike ja yksi Suomen suurimmista kansalaiskeräyksistä. Vuoden 2021 keräys keräsi varoja vähävaraisille vanhuksille Suomessa ja maailmalla. Keräyksen tuotosta 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon. 20 prosenttia jaetaan kotimaisille erityiskohteille: puolet Kirkon diakoniarahastolle, toinen puolikas kansanopistoverkostolle, joka toteuttaa maksuttomia digitaitokoulutuksia ikäihmisille vuodesta 2022 alkaen. 20 prosenttia keräystuotoista ohjataan paikallisseurakuntien ikäihmisiä tukeviin toimiin ja diakonia-avustuksiin Suomessa.
Kirkkopalvelut ry on seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö, hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tuottaja sekä hyväntekeväisyystoimija. kirkkopalvelut.fi
Liitteet
Vuoden 2023 Yhteisvastuukeräyksen kumppanihaku on alkanut. Teemana väkivalta.
17.01.2022Yhteisvastuukeräys hakee järjestökumppania keräyksen kotimaassa tapahtuvan toiminnan valtakunnalliseksi toteuttajakumppaniksi. Yhteisvastuukeräyksen vuoden 2023 kampanjan teemaksi on valittu väkivalta sen eri muodoissa. Teemaan liittyvään kumppanihakuun voivat osallistua järjestöt, joiden toiminta ja osaaminen liittyvät väkivallan ennaltaehkäisyyn / väkivallan vastaiseen työn ja/tai väkivaltaa kokeneiden auttamiseen. Kyseessä voi olla väkivallan eri muodot, esimerkiksi perhe-, lähisuhde-, netti/some- tai kouluväkivalta. Erityisesti haetaan […]
Lue lisää »Yhteisvastuukeräys hakee järjestökumppania keräyksen kotimaassa tapahtuvan toiminnan valtakunnalliseksi toteuttajakumppaniksi. Yhteisvastuukeräyksen vuoden 2023 kampanjan teemaksi on valittu väkivalta sen eri muodoissa. Teemaan liittyvään kumppanihakuun voivat osallistua järjestöt, joiden toiminta ja osaaminen liittyvät väkivallan ennaltaehkäisyyn / väkivallan vastaiseen työn ja/tai väkivaltaa kokeneiden auttamiseen. Kyseessä voi olla väkivallan eri muodot, esimerkiksi perhe-, lähisuhde-, netti/some- tai kouluväkivalta. Erityisesti haetaan uusia ja vähemmän huomiolle jääneitä kohderyhmiä. Tavoitteena tuettavassa toiminnassa on, että työtä tehdään väkivallan ennaltaehkäisemiseksi ja / tai uhrien auttamiseksi
Rahoitettava toiminta voi olla
– Uudenlaisia lähestymistapoja ennaltaehkäistä väkivaltaa ja / tai auttaa väkivallan uhreja
– Levittää tai laajentaa aiemmin kehitettyjä ja hyväksi havaittuja toimintamalleja
– Laajentaa aiemmin kehitettyjä ja hyväksi havaittuja toimintamalleja uuden avun tarpeessa olevien kohderyhmien tarpeisiin.
Kumppanihaussa huomioitavaa:
- Yhteisvastuun keräystuotosta 20 % kohdentuu Suomessa toteutettavaan kumppanihankkeeseen/-toimintaan, jolla kehitetään tapoja ehkäistä väkivaltaa ja/tai auttaa väkivallan uhreja.
- Toiminnan tulee olla maantieteellisesti kattavaa Suomessa.
- Kumppanin tulee pystyä toteuttamaan toimintaa ja viestintää myös ruotsin kielellä.
- Kampanja on osaltaan myös yhteiskunnallista vaikuttamistoimintaa.
- Kumppani osallistuu sovitusti kampanjan ja keräyksen valmisteluun, toteutukseen ja viestintään.
- Kumppanihakuun osallistutaan vastaamalla sähköisen hakulomakkeen kysymyksiin ja palauttamalla se 18.2.2022 klo 16.00 mennessä.
- Hakijoita pyydetään varautumaan mahdollisiin hakemukseen liittyviin tarkennus- ja lisäselvityspyyntöihin, sillä hakuprosessin edetessä teema tarkentuu.
- Keräystoimikunta tekee päätökset kumppanin valinnasta 26.3.2022.
- Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnan tuloksista.
Tarkempaa tietoa hausta ja kampanjasta löytyy oheisesta liitteestä.
Kumppanuutta haetaan alla olevan linkin kautta 18.2.2022 klo 16.00 mennessä.
https://link.webropol.com/s/yhteisvastuukumppanihaku2023
Lisätiedot:
Eija Kilgast
varainhankinnan päällikkö
eija.kilgast@kirkkopalvelut.fi
puh. 040 660 2964
Hakuun liittyvät tarkentavat kysymykset mieluiten sähköpostitse, otsikolla KUMPPANIHAKU. Puhelintiedustelut keskitetysti seuraavina aikoina: 18.1 klo 13.-15.00, 21.1 klo 14.-16.00 tai 11.2 klo 10.-12.00